kisérlet, mintavétel
Forrás: Csortos Szabolcs

Frissítve

2023. nov. 7.

Kutatási tevékenység

A Természettudományi Kar intézetei szoros együttműködéseket ápolnak a világ vezető kutatóhelyeivel, egyetemekkel és kutatóintézetekkel. Amerikától Európán át a Távol-Keletig terjedő kapcsolataink biztosítják a nemzetközi kutatási trendeknek megfelelő irányú és színvonalú kutatásokat. A kar magasan minősített, vezető nemzetközi folyóiratokban is publikáló oktatói és kutatói hallgatóink számára is a legkorszerűbb ismereteket adják át. Aktív szerepet vállalnak nemzetközi és országos szervezetek működésében, a nemzetközi tudományos életben.

Kutatási infrastruktúránk a legmodernebb vizsgálatok elvégzését is lehetővé teszi. Kiemelkedő színvonalú műszerek állnak kutatóink és hallgatóink rendelkezésére mind karunkon, mind a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban.

A karon a biológia, fizika, kémia, földtudományok, sporttudományok, matematika és csillagászat különböző területein folynak természettudományos kutatások. A nagy számítási kapacitást igénylő kutatások hátterét Magyarország legnagyobb teljesítményű, osztott memóriás szuperszámítógépe adja, mely négy éves előkészítő munka után lett üzembe helyezve a karon 2011 áprilisában. További, részletesebb információk az Intézetek saját kutatási honlapjain találhatóak.

A kar intézeteinek kutatási területei:

A karon működő HUN-REN (Magyar Kutatási Hálózat) kutatócsoportok

Kutatócsoport neve Kutatócsoport vezetője Tudományos cím Kutatócsoport megalakulása
Molekuláris Kölcsönhatások az Elválasztástudományban Kutatócsoport Prof. Dr. Felinger Attila az MTA doktora 2013.07.01.
Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoport Prof. Dr. Pálfalvi László az MTA doktora 2012.07.01.
Szelektív Kémiai Szintézisek Kutatócsoport Prof. Dr. Kollár László az MTA doktora 2012.07.01.

A Karon működő további kutatócsoportok és kutatási projektek