girl running on grass field
Forrás: Julia Raasch - Unsplash

Frissítve

2024. febr. 27.

Green PE projekt

Egy innovatív felsőoktatási testnevelési modell a fenntartható egészségért és környezetért

Green PEFókuszterület: Oktatás és kapacitásépítés, a „hard” és „soft” készségek fejlesztése a 21. század számára formális és nem formális oktatási módszerek segítségével

A támogatás összege: 26.700 €

A GreenPE (ZöldTesi) célja egy innovatív felsőoktatási testnevelési modell megvalósítása és validálása, mely a környezet és az egészség fenntarthatóságára irányul.

A GreenPE szakértők alacsony energiaköltségű szabadtéri testmozgást biztosítanak az általános egyetemi hallgatói populáció számára a mentális és fizikai erőnlét, valamint az egészségmagatartás fejlesztésére, amelyek állaptáról kvalitatív és kvantitatív adatokat gyűjtenek.

A GreenPE egy 20 hétig tartó pilot intervenció keretében edzésprogramból, valamint táplálkozási és mentális egészségügyi tanácsadásból álló programcsomagot állít össze, amelybe partnerenként tizenöt egyetemi hallgatót vonnak be párhuzamosan.

A GreenPE szakértők (testnevelő tanárok/fitness oktatók és sportszakos hallgatói demonstrátorok) a 2024-25. tanév őszi szorgalmi időszakában heti két szabadtéri testnevelési foglalkozást és egy tantermi előadást tartanak a fitnesz és a szabadtéri fizikai aktivitás elméletéről.

Figyelembe véve a legújabb tudományos módszertani ajánlásokat, az oktatók fokozatosan hozzászoktatják a hallgatókat a hideg környezethez a szabadtéri foglalkozásokon. A hallgatók azt is megtanulják, hogy a különböző időjárási körülmények hogyan befolyásolják az élettani folyamatokat és a fizikai teljesítményt. A program elején és végén a résztvevők mentális és fizikai egészségi állapotát mérik fel.

A projektmegvalósítás időtartama:

2024. január 1 – 2025 június 30.

Események:

2024. február 26: Projektnyitó rendezvény, Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar, Sporttudományi és Testnevelési Intézet
2024. június: Szakértői értekezlet, online
2025. június: Projektzáró rendezvény, Ruzomberok

Projekt koordinátor

Név: Dr. Váczi Márk
Intézmény: Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar, Sporttudományi és Testnevelési Intézet
Cím: 7624, Pécs, Ifjúság útja 6.
Telefon: +36 72503600/24148
E-mail: vaczi

Részletes információ és regisztráció a programra ITT:

greenpeproject.com

További információ a Visegrádi Alapról:

visegradfund.org

Visegrad Fund