mikotoxin
Forrás: softflow linked-in Hungary

Frissítve

2022. júl. 18.

Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék

angol zászlóÜdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszékének honlapján!

A tanszék munkatársai

2019. április 4.-én a Pécsi Tudományegyetem, a régió tudásipari központja, valamint a Soft Flow Kft., a jelentős tudományos háttérrel rendelkező pécsi székhelyű kutató-fejlesztő kft. ’Stratégiai keretmegállapodás’ aláírásával tette még szorosabbá a két szervezet között hosszú évek óta fennálló, gyümölcsöző szakmai együttműködést.

Az oktatási, tudományos és kutatás-fejlesztési együttműködés kiterjesztése és dinamizálása érdekében a Partnerek 2021 elején Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék néven közös speciális oktatási-kutatási szervezeti egység megalapítása mellett döntöttek. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók megismerjék a Soft Flow Kft.-nél alkalmazott technológiák, módszerek és rendszerek elméleti és gyakorlati hátterét. Reményeink szerint rövid időn belül a tudományos és kutatási célú kooperáció napi gyakorlattá válhat, a közös kutatási programok eredményei akár helyben átültethetők a gyakorlatba.

A PTE TTK Kémia Intézet oktatási, kutatási tevékenységének kiszélesítése, a piacon fellelhető gyakorlati tudás oktatásba való integrációja révén legfőbb célunk, hogy az együttműködés eredményeképpen magasan képzett, naprakész szakmai ismeretekkel rendelkező, idegen nyelveket beszélő hallgatók szerezzenek diplomát a karon.

A tanszék munkatársai vendég előadóként vesznek részt a kémia és biológia alapképzésben (BSc), az osztatlan tanárképzésben, továbbá a vegyész és biológus mesterképzésben (MSc). A kötelezően választható tantárgyon kívül több szabadon választható kurzussal bővítjük a hallgatók számára elérhető ismeretanyagot, valamint PhD kutatási témát kínálunk a posztgraduális képzésen belül.

A tanszéken folyó kutatásokról részletesebben olvashat az itt működő kutatócsoport oldalán:

Soft Flow-PTE Immunanalitika Kutatócsoport