Életkép, Hongkong
Forrás: Fotó: Trócsányi András

Frissítve

2024. jan. 22.

Kutatás

angol zászló

Intézeti kutatócsoportok

A hazai térstruktúra többdimenziós vizsgálata településföldrajzi vonatkozásokban

Alkalmazott földrajzi kutatások és döntéselőkészítési munkák különböző térbeli léptékekben

Felhőfizikai Kutatócsoport

Hidrológiai Kutatócsoport

Munkaerőpiaci Kutatócsoport

Paleokörnyezet és paleoklimatológia Kutatócsoport

SzKK Környezeti Analitikai és Geoanalitikai Kutatócsoport

Tudományos Diákkör (TDK) BSc és MSc hallgatók számára

Aki szeretne már a szakdolgozat- vagy diplomamunka készítés előtt bekapcsolódni az Intézetben folyó kutatásba, nézzen körül az Intézetünkben zajló kutatócsoportok munkáinak leírásai közt. A Tudományos Diákköri mozgalomról a fenti linken részletesebben tájékozódhat.

Szakdolgozat és diplomamunka (kötelező BSc és MSc hallgatóknak!)

Az utolsó éves BSc vagy MSc hallgatóknak szakdolgozatot, illetve diplomamunkát kell készíteniük valamely választott kutatási témából. Erről a címre kattintva részletesebb tájékoztatást kaphat. A szak- és diplomadolgozati témakiírások a Neptun Tanulmányi Rendszerben a Tanulmányok menüpontban érhető el témaválasztási időszakban. A kutatási témáinkról a kutatócsoportoknál tud tájékozódni.

PhD képzés a Földtudományok Doktori Iskolában

A Földtudományok Doktori Iskola várja a doktori (PhD) kutatásban részvételt tervező, földrajz és földtudomány, geoinformatika, valamint társadalomtudomány iránt érdeklődő hallgatók jelentkezését. Részletesebb információért kattintson a címre.
Tanév végi jelentkezés zajlik, melyhez a témakiírásokért keresse fel a doktori.hu felületünket!

11th International Cloud Modeling Workshop (ICMW) 2024

Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi felhő modellezési workshop. Munkatársaink évek óta képviselik intézetünket ezen a nemzetközi workshopon, egyrészt részvevőként, másrészt esettanulmány vezetőként. Az idei Dél-Koreában megrendezésre kerülő workshopon Sarkadi Noémi, egyetemi adjunktus társ-vezetőként vesz részt a rendezvényen, egy olyan esettanulmányban, amely a felhőzet kialakulásának szimulációjával foglalkozik. Vezetőtársa Kamal Kant Chandrakar, a Nemzeti Légkörkutató Központ (NCAR, Boulder, Colorado, USA) munkatársa.