Quebec
Forrás: Pirisi Gábor

Frissítve

2023. jan. 27.

HunGeoContest

A HunGeoContest versenyt 2009-ben hívta életre a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszéke a Magyar Földrajzi Társasággal és a Földrajztanárok Egyletével karöltve. Jelenleg az intézet munkatársai és a Modern Geográfus Alapítvány szervezi meg évről évre, a verseny igazgatója dr. Trócsányi András egyetemi docens.

A HunGeoContest egyedülálló a hazai földrajzi tanulmányi versenyek között, hiszen ez a hazai selejtezője az International Geographical Union égisze alatt működő International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi olimpiának, amely a legrangosabb nemzetközi tudományos verseny ezen a szakterületen.

Ennek megfelelően a HunGeoContest három fordulós (online, írásbeli és gyakorlati) versenye végig angol nyelven zajlik. A versenyre bármely hazai középiskola hallgatói nevezhetnek. A versenykiírás általában a nyári hónapokban jelenik meg, az első forduló és egyben a jelentkezés határideje jellemzően az adott év októberének vége. A gyakorlati döntő házigazdája az intézetünk, az itt legjobban szereplő négy versenyző utazhat a minden év augusztusának elején megrendezésre kerülő olimpiára, egy júniusi pécsi felkészítő tábor után.

Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik az eddigi olimpiákon, 2006 óta összesen két arany, tucatnyi ezüst és annál is több bronzérmet szerezve gyarapították a magyar tudományos olimpikonok dicsőséglistáját. Örülünk, hogy ennek a sikernek intézetünk és részese lehet.

További információk a verseny honlapján, vagy Dr. Máté Éva koordinátortól kérhető.

Elindult a jelentkezés a 2023-as versenyekre, melyekkel akár Indonéziába is eljuthatnak a sikeres versenyzők!