ceepus
Forrás: ceepus

Frissítve

2022. okt. 25.

Pályázat

2022. június 28., 16:38  •  október 25., 15:40

CEEPUS Freemover pályázat

ceepushallgatókpályázatpályázat oktatóknak, kutatóknak

Mobilitási pályázat


Szeretnénk felhívni figyelmüket a 2022/2023-as tanév őszi félévére szóló CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj-lehetőségekre.

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, a küldő és a fogadó intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló kvóta erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

A 2022/2023-as tanév őszi félévére az alábbi CEEPUS tagországokba nyújtható be freemover pályázat. A pályázatok benyújtásának határideje országonként eltérő lehet. Bővebb információ a fogadó ország nemzeti irodájától kapható.

Célországok lehetnek:

Albánia, Bosznia-Hercegovina (csak kivételes esetekben), Csehország (csak kivételes esetekben), Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia (csak hallgatók).

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívást ezen a linken érik el. A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.

Magyarországra bármely CEEPUS tagországból benyújtható hallgatói vagy oktatói pályázat a mindenkor hatályos beutazási szabályok figyelembevételével.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Magyarország az őszi félévben 40 ösztöndíjhónap (30 hallgatói, 10 oktatói) erejéig tud freemover ösztöndíjasokat fogadni.

Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadnának CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérjük, hogy angol nyelvű felhívásunkat továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé.

Beutazók számára a jelentkezési határidő: 2022. november 30.

A CEEPUS programról bővebb információ a fenti linkeken és honlapunkon található.

Kérdés esetén: a ceepus címen kérhető további információ.