Frissítve

2022. jan. 24.

Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlatok alap- és mesterképzéses hallgatóinknak

Tanárszakos hallgatóink gyakorlattal kapcsolatos ügyeit a PTE BTK Tanárképző Központ intézi.

A PTE Természettudományi Karán a diszciplináris jellegű alap- és mesterképzéseken az abszolutórium kiállításának egyik feltétele a szakmai gyakorlat teljesítése. Az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama az alapképzésen hat hét, a mesterképzésen négy hét. A szakmai gyakorlati hely megtalálása a hallgató feladata és felelőssége, de az intézet tud olyan gyakorlati helyeket ajánlani, amelyekkel korábban már kapcsolatban álltunk. Indokolt esetben a szakmai gyakorlat az intézeten belül, kutatási projektekben való részvétellel is teljesíthető.

Miért jó a szakmaigyakorlat?

A szakmai gyakorlat nem a hallgatók számára kitalált további akadály, hanem egy lehetőség arra, hogy a hallgató szervezett keretek között megismerkedjen egy olyan munkakörrel, amelyhez hasonlót a képzés elvégzése után betölthet majd. Ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy a gyakorlati hely keresése kapcsán olyan vállalkozásokat, intézményeket keressenek meg, amelyeknél később akár még munkát is vállalnának. Ez egyébként meglehetősen gyakori: nagyon sok sikeres geo-karrier indult egy jól megválasztott gyakorlati hellyel. Az egybefüggőség kritériuma miatt a gyakorlat elsősorban a nyári hónapokra tervezhető.

További információk az alábbi tájékoztatókban találhatók

Ha a tájékoztatók ismeretében maradtak még kérdések, további felvilágosítást a szakmai gyakorlatokért felelős munkatársunk, Dr. Tésits Róbert tud nyújtani.