felvi, felvételi
Forrás: PTE TTK DH

Frissítve

2022. ápr. 4.

Felvételizőknek

Kedves Középiskolás Diák!

Amennyiben tanulmányaid folytatását a fizika, a matematika, vagy az informatika területén képzeled el, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Itt ugyanis nem kell feltétlenül választanod közülük, mindhárom tárgykörben jelentős ismeretekre tehetsz szert. Intézetünkben jelenleg épp azon dolgozunk, hogy a 2017-es évben belépő hallgatók a személyükhöz a leginkább illeszkedő képzést kapják. Az új rendszerben a második évtől a hallgatók ösvényeket jelölhetnek ki maguk számára, azaz választhatnak, hogy az informatikával, a matematikával, az elméleti fizikával, vagy a laboratóriumi munkákkal szeretnének -e mélyebben megismerkedni.

Természetesen képzésünk azok számára is nyitva áll, akik fizika tanárként képzelik el a jövőjüket. Ők az intézet által meghirdetett 5+1 éves képzésekben vehetnek rész. Szakpárként választhatják a matematikát, informatikát, vagy a biológiát. Aki a tanári pályán gondolkodik, mindenképp javasoljuk, hogy olyan intézményben igyekezzen elhelyezkedni, ahol nem csak a tananyagot, de olyan tanítási módszertani elemeket is elsajátíthat, mely segítségül fog szolgálni számára a jövőben a diákok figyelmének fenntartásában. Intézetünk teljes mértékben elkötelezett a tanár szakosok számára történő oktatásban ezen módszertani elemek beépítésére.

További bővebb információkat a Természettudományi Kar Felvételizők weboldalán találhattok.

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban nyugodtan írj a tothgy e-mail címre, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot facebook oldalunkon.