Rektori lánc
Forrás: pte.hu

Karunkról

A Természettudományi Kar küldetésnyilatkozata

A Dél-Dunántúli Régió szellemi bázisaként célunk Európa egyik legrégibb felsőoktatási intézményének vonzáskörzetéből és távolabbról érkező hallgatók magas színvonalon való képzése, akik elismert szakemberként tovább öregbítik karunk hírnevét és hozzájárulnak környezetünk értékeinek megóvásához, valamint társadalmunk szellemi és gazdasági fejlődéséhez.

Karunk sokoldalú, piacképes alap- és mesterképzéseket, a tudományok iránt elkötelezetteknek doktori fokozatszerzéssel lezáruló, teljes spektrumú képzéseket kínál, ismert és elismert oktatói - kutatói csapattal, modern laboratóriumokkal és eszközparkkal várja diákjait magyar és angol nyelvű képzéseire.

Hallgatóbarát campusként igyekszünk figyelni minden diákunkra, segítjük és támogatjuk tanulmányaik gördülékeny haladását. Szerteágazó partnerkapcsolataink révén európai és tengerentúli részképzések, kutatói és versenyszférában található gyakorlati helyek segítik a tapasztalatszerzést és könnyítik meg a munkaerőpiacon való magabiztos helytállást.

A tanári pályát választó fiatalok jól felkészült, modern módszertani eszközökkel rendelkező mentortanárok segítségével sajátíthatják el a pedagógus szakma alapjait és tanárképzés gyakorlati tapasztalatait, így a pécsi diplomával biztos elhelyezkedésre számíthatnak.

Pécs egy jó hely, melyet látni, érezni kell! Válassz minket!