Frissítve

2023. júl. 29.

Információk a felvett hallgatók részére

Tisztelt új Hallgatónk, kedves Gólya!

Ezen az oldalon hasznos információkat talál tanulmányai megkezdéséhez.

Az első lépés: A beiratkozás menete itt megtekinthető. A TTK-ra felvett hallgatók 2023. augusztus 21-től tudnak beiratkozni.

A kinyomtatott beiratkozási lapot aláírva a PTE TTK Tanulmányi Osztályra kell beküldeni (PTE TTK TO 7624 Pécs Ifjúság útja 6.) legkésőbb 2023. szeptember 4-ig, de javasoljuk, hogy inkább előbb tegyék meg. A beiratkozási lap leadható a Gólyanapokon is.

Felvételizőből GÓLYA leszel - segítünk mindenben, aggodalomra semmi ok!

Gólya napok - további részletek

A Gólyanapokra kérjük mindenki hozza magával EREDETI érettségi bizonyítványát és nyelvvizsga bizonyítványát, valamint egy-egy fénymásolatot is.

GYakran Ismételt Kérdések
Mi az a "Neptun"? Az egyetem oktatás- és tanulmányszervezést szolgáló számítógépes nyilvántartó rendszere. A hallgatók a webes felületen férnek hozzá. Neptun
Mi a Neptun kód? Minden hallgatónak van ilyen, ez egyben a felhasználói név a Neptunba történő belépéshez. Minden felvett hallgató az Oktatási Igazghatóságtól levélben kapja meg a kódot és a jelszót.
Mikor kaphatok iskolalátogatási igazolást? Az igazolás hivatalos neve: hallgatói jogviszonyigazolás. Az igazolást a beiratkozás után, 2023. szeptember 5-től adhatja ki a Tanulmányi Osztály (TO). Az igazolást a Neptunban kell igényelni.
Hogyan tudok beiratkozni? lásd fent
Hogyan veszek fel tantárgyakat? A Neptun webes felületén, erről a Gólyanapokon lesz szó...
Mikor kezdődik az oktatás? Nappali tagozaton 2023. szeptember 4-től, az órarend szerint.
Levelező tagozaton a megadott konzultációs időrend szerint.
Hol találom meg az órarendet? A Neptun tanulmányi rendszerben, miután elkészült. Erről is beszélünk a Gólyanapokon.
Évnyitó? A karon nincs ünnepélyes tanévnyitó.
Korábban már teljesített tantárgyból újra kell vizsgázni? Amennyiben a hallgató egy tantárgyból korábban már vizsgát tett felsőoktatási intézményben, akkor kérheti a teljesített tantárgy elismerését. A kérelmet a kar honlapján lehet kitölteni. A KÁB akkor fogadja be a korábban teljesített tantárgyat, ha a tantárgyak tematikái közötti egyezés legalább 75%-os.