Frissítve

2022. aug. 29.

Információk a felvett hallgatók részére

Tisztelt új Hallgatónk, kedves Gólya!

Ezen az oldalon hasznos információkat talál tanulmányai megkezdéséhez.

Az első lépés: A beiratkozás menete itt megtekinthető. A TTK-ra felvett hallgatók 2022. augusztus 22-től tudnak beiratkozni.

A kinyomtatott beiratkozási lapot aláírva a PTE TTK Tanulmányi Osztályra kell beküldeni (PTE TTK TO 7624 Pécs Ifjúság útja 6.) legkésőbb 2022. szeptember 5-ig, de javasoljuk, hogy inkább előbb tegyék meg. A beiratkozási lap leadható az orientációs napon is.

Az új belépő, nappali tagozatos hallgatók beilleszkedésének és tanulmányaik megkezdésének megkönnyítése érdekében rendezendő tanulmányi ügyekkel kapcsolatos tájékoztató (orientációs nap) időpontja

2022. szeptember 1. (csütörtök) 10 óra 2022. szeptember 2. (péntek) 10 óra
biológia BSc, földrajz BSc, földtudományi BSc, kémia BSc, szőlész-borász mérnöki BSc szakokra és
osztatlan tanárképzésre felvett hallgatók
gazdaságinformatikus BSc, programtervező informatikus BSc, sportszervezés BSc és edző BSc szakos hallgatók
Helyszín: Szentágothai Kutatóközpont 300-as előadó (Pécs, Ifjúság útja 20.)

Orientációs Nap 2022 program

Az orientációs napra kérjük mindenki hozza magával EREDETI érettségi bizonyítványát és nyelvvizsga bizonyítványát, valamint egy-egy fénymásolatot is.

GYakran Ismételt Kérdések
Mi az a "Neptun"? Az egyetem oktatás- és tanulmányszervezést szolgáló számítógépes nyilvántartó rendszere. A hallgatók a webes felületen férnek hozzá. Neptun
Mi a Neptun kód? Minden hallgatónak van ilyen, ez egyben a felhasználói név a Neptunba történő belépéshez. Minden felvett hallgató az Oktatási Igazghatóságtól levélben kapja meg a kódot és a jelszót.
Mikor kaphatok iskolalátogatási igazolást? Az igazolás hivatalos neve: hallgatói jogviszonyigazolás. Az igazolást a beiratkozás után, 2022. szeptember 5-től adhatja ki a Tanulmányi Osztály (TO). Az igazolást a Neptunban kell igényelni.
Hogyan tudok beiratkozni? lásd fent
Hogyan veszek fel tantárgyakat? A Neptun webes felületén, erről az orientációs napon lesz szó...
Mikor kezdődik az oktatás? Nappali tagozaton 2022. szeptember 5-től, az órarend szerint.
Levelező tagozaton a megadott konzultációs időrend szerint.
Hol találom meg az órarendet? A Neptun tanulmányi rendszerben, miután elkészült. Erről is beszélünk az orientációs napon.
Évnyitó? A karon nincs ünnepélyes tanévnyitó.
Korábban már teljesített tantárgyból újra kell vizsgázni? Amennyiben a hallgató egy tantárgyból korábban már vizsgát tett felsőoktatási intézményben, akkor kérheti a teljesített tantárgy elismerését. A kérelmet a kar honlapján lehet kitölteni. A KÁB akkor fogadja be a korábban teljesített tantárgyat, ha a tantárgyak tematikái közötti egyezés legalább 75%-os.