Nyílt kádas erjesztés
Forrás: Pécsi Sörfőzde

Frissítve

2023. máj. 31.

Szakirányú továbbképzéseink

A megszerzett alap- és a mesterfokozatra (illetve a korábbi rendszer szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű végzettségre) épülő oklevelet adó képzési forma, amely a végzettségi szint módosulása nélkül speciális feladatok ellátására ad felkészítést, illetve lehetővé teszi a korábban szerzett ismeretek meghatározott irányú elmélyítését.

A 2-4 félév időtartamú szakképzések munka mellett elvégezhetők – sőt, a munkahely a képzés folyamatos gyakorlati hátterét is jelentheti. Tananyagaik elméleti és gyakorlati blokkokból állnak. A gyakorlati képzés gyakorlóhelyeken eltöltött, meghatározott tanulmányi időt jelenthet, ami konzultációkkal, gyakorlatvezetői segítséggel végzett ellenőrzött tanulmányokat takar.


Sörfőző mester szakmérnök és Sörfőző mester szaktanácsadó szakirányú továbbképzés

A Pécsi Tudományegyetem a Pécsi Sörfőzdével (PSF) együttműködve négy féléves posztgraduális Sörfőző mester szakmérnök és Sörfőző mester szaktanácsadó képzéseket indít 2023. februárjától.

Jelentkezés (online)

Sörfőző mester szakmérnök

A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek hasznos, akik speciális tudást kívánnak szerezni a sör előállításáról, a kis- és nagyüzemi sörgyártási technológiákról, valamint a sörgyártással kapcsolatos gazdasági és marketing feladatokról. A felvételhez agrár képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevél szükséges, továbbá jelentkezhetnek vegyészmérnöki vagy biomérnöki alapképzési szakok valamelyikén szerzett oklevéllel rendelkezők is. Egyéb alapképzési szakon szerzett oklevél esetén feltétel vegyészmérnöki vagy biomérnöki mesterképzési szakok valamelyikén szerzett oklevél.

A képzés során a hallgatók megismerik a sörkészítés folyamatait, berendezéseit, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés módszereit, a termékfejlesztés folyamatát, a világ sörgyártásának szerkezetét, a magyar söripar sajátosságait. Betekintést kapnak a sörtörténelem, sörkultúra és gasztronómia témakörbe. A söripari vonatkozású ismeretanyag mellett a korszerű gazdasági, marketing és jogi- és adózási ismeretek elsajátítása révén lehetőségük nyílik arra, hogy önálló vállalkozóként megjelenjenek a sörpiacon.

Részletes leírás
Sörfőző mester szakmérnök tanterv

Sörfőző mester szaktanácsadó

A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek hasznos, akik ismereteket kívánnak szerezni a sör előállításáról, a kis és nagyüzemi sörgyártási technológiákról, valamint a sörgyártással kapcsolatos gazdasági és marketing feladatokról. A felvételhez bármely a hagyományos osztatlan képzésben legalább főiskolai szintű, BA vagy az új rendszerű képzésben legalább BSc oklevél felel meg.

Részletes leírás
Sörfőző mester szaktanácsadó tanterv


Geoinformatikai szakasszisztens

A képzés átmenetileg nem indul!

A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek lehet hasznos, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli (földrajzi) információk kezelésével. A felvételhez már meglévő természettudományi, műszaki, agrár- és gazdaságtudományok képzési területen szerzett BA, BSc vagy főiskolai oklevél szükséges.

További információ a Földrajzi és Földtudományi Intézet oldalán.