Frissítve

2023. nov. 29.

Alapképzéseink (BSc)

Akik érettségi vizsgával rendelkeznek és diplomát szeretnének, azoknak az ide vezető első lépcsőfok egy alapképzés elvégzése. A 6 féléves alapképzésben megszerezhető bachelor (BSc – Bachelor of Sciences) oklevél felsőfokú végzettséget és az adott szaknak megfelelő szakképzettséget nyújt.

Az alapképzés a munkaerőpiacon hasznosítható szakmai ismereteket ad és jelentősen megnöveli a munkavállalási lehetőségeket is. Egyúttal megfelelő elméleti alapozást is nyújt az adott szakterületen a tanulmányok mesterképzésben történő folytatásához.

A Természettudományi Kar négy területen kínál alapképzéseket – természettudományok, sporttudomány, informatika és agrártudományok – az alábbi 11 szakon:

Biológia

Szeretnél tenni az emberiségért?
Szeretnél azért dolgozni, hogy a jövő generációit biztonságban tudhassuk? Szíveden viseled a természet és környezetünk sorsát?

További információ a Biológiai Intézet oldalán.

Biológia BSc

Edző

Életed a mozgás? Érdekel az edzői hivatás? Szívesen irányítanál és segítenél másokat céljaik elérésében? Csapatjátékos vagy? Csatlakoznál egy sportos közösséghez?

További információ a Sporttudományi és Testnevelési Intézet oldalán.

Edző BSc

Fizika

Még keresed a fényt az alagút végén?
Ha szereted a látványos és izgalmas kísérleteket, ha szívesen részt vennél világszínvonalú kutatásokban és elért eredményeiddel te is jobbá szeretnéd tenni világunkat?

További információ a Fizikai Intézet oldalán.

Fizika BSc

Földrajz

Szeretnél globálisan gondolkozni és összefüggéseiben látni a világot?
Korszerű elméleti és gyakorlati tudás, innovatív gondolkodás, problémaközpontú és kritikai megközelítés vár. Szeretsz a dolgok mélyére ásni? A terepi tapasztalatszerzés a mindennapjaink része.

További információ a Földrajzi és Földtudományi Intézet oldalán.

Földrajz BSc

Földtudomány

Szívesen barangolnál az őstengerek partján?
Ismerni szeretnéd egy talpalatnyi föld geológiai alapjait? Neked sem határ a csillagos ég? Megismerkednél a légköri és meteorológiai jelenségekben zajló folyamatokkal? Érdekel, hogy honnan jöttünk és hová tartunk?

További információ a Földrajzi és Földtudományi Intézet oldalán.

Földtudomány BSc

Gazdaságinformatikus

Értesz, de beszélnél is a számok nyelvén egy fiatal és dinamikusan fejlődő képzés során? Szívesen válaszolnál meg bármilyen kérdést üzleti alapon az informatika nyelvén? Szívesen vennéd kézbe gazdasági folyamatok irányítását?

További információ a Matematikai és Informatikai Intézet oldalán.

Gazdaságinformatikus BSc

Kémia

Téged is érdekel a világ működése?
Szereted a látványos kísérleteket és látni, tudni is szeretnéd, hogy mi zajlik egyes kémiai folyamatok hátterében? szimpatikus a vegyész szakma?

További információ a Kémiai Intézet oldalán.

Kémia BSc

Matematika

Algoritmustól az üzletig.
Értesz, de beszélni is szeretnél a számok nyelvén? Szívesen válaszolnál meg bármilyen kérdést matematikai alapon?

További információ a Matematikai és Informatikai Intézet oldalán.

Matematika BSc

Programtervező informatikus

Érdekel az IT világa és a rendszerek működése? Alakítani szeretnéd a körülöttünk lévő digitális környezetet? Szeretnél saját magad informatikai válaszokat adni korunk kihívásaira?

További információ a Matematikai és Informatikai Intézet oldalán.

Programtervező informatikus BSc

Sportszervező

A rendszeres mozgás és az egészséges életmód a mindennapjaid része?
Te is hiszed, hogy „ép testben ép lélek”? Csapatjátékos vagy? Csatlakoznál egy összetartó közösséghez? Nálad is csak a tesi jöhet szóba?

További információ a Sporttudományi és Testnevelési Intézet oldalán.

Sportszervező BSc

Szőlész-borász mérnök

Érdekel a szőlészet tudománya és technikája?
Miként lesz a szőlőből értékes bor? Kinek mi a jó bor, hogyan menedzselhető a folyamat, miként értékesíthető a termék? Szeretnéd ismerni a borkészítés tudományos hátterét?

További információ a Biológiai Intézet oldalán.

Szőlész-borász mérnők BSc